Andevärlden hur mycket påverkar den? Del 2

Välkommen till del 2 av mina erfarenheter av andevärlden! :)

I del 1 skrev jag om atmosfärer och hur vi kan bära varandras bördor.

Jag tackar Guds ande som leder mina tankar i detta inlägg.

I andra länder som tex indien, så är andevärlden mycket tydligare än vad den är här i Europa.
Där kan man t.o.m SE andemakter.
En pastor berättade för mig att han såg en andemakt i indien i form utav eldslågor, uppe i ett träd.
Folk stod runtomkring trädet och tittade upp dit.

Där utan att förstå det, så tillber man demoner och tror att dom är Gudar.

Men dom är fallna änglar. Och dom kan visa sig i väldigt många olika former och utseenden.
Ufon tex är också fallna änglar som försöker vilseleda människor att inte tro på Gud.
Spöken... ja och spådomskvinnor, dom talar inte med våra "förfäder" dom talar med andemakter.
Dom som skriver horoskop kan ha kontakt med andemakter.

I Sverige är det sällan vi ser andemakter, sällan vi får vara med om konkreta saker.
Men vart håller dom hus och vad gör andemakterna i Sverige idag?

Bakom alla självmord är det andemakter.
Bakom många olika typer utav brottslighet.. pedofilism, stöld, droger.. osv.

Vi människor kan öppna oss för andemakters inverkan i våra liv, genom att börja praktisera
det som är synd!
Jag har lite svårt att tro att andemakter kan läsa våra tankar,
men på våra gärningar ser den och tack vare våra ord hör den vad vi tänker. och kan börja påverka.

Ibland kan du få en impuls, en tanke. Och bara veta
"den här tanken var inte min tanke! såhär skulle jag aldrig tänka"

Eftersom andevärlden är så dold här i Sverige, så tar inte heller många kristna saker på så stort allvar.
De kan ligga runt med flera personer, de kan titta på porr, de kan lyssna på satanistisk musik utan att förstå hur allvarligt det är.


Men samma sak är det åt andra hållet tror jag.
De (Vi) förstår inte allvaret i saker som är HELIGA heller.
Vet vi överhuvudtaget om vad som är Heligt idag.....
eller är Gud uppe i himlen och det finns inget heligt på jorden mer?
det stämmer inte...

Om vi förstod hur stor och mäktig Gud är, skulle vi ha större respekt för honom,
vi skulle kanske ligga på golvet och skaka av fruktan när vi bad iställetför att
sitta bekvämt på en stol och gäspa medans vi bad.

Men jag tror det kommer.. Vi kommer inte att behöva dela ut traktater till människor som slänger bort dom..
Vi behöver inte bjuda på fika till människor för att få kontakt med dom.

När GUD kommer, kommer alla att dras till Honom som flugor dras till ljus.

Vi är skapade med längtan efter den andliga och övernaturliga sanningen om GUD.

FRUKTA HERREN!




Er / J.T.M

1 Sara Lönnmyr

Nu är det ju så att de som tar självmord inte syndare eller är fyllda av onda andar. Du är oerhört grov hård och okunnig i dina uttalanden. Ge dig inte in i områden du inte vet något om. De flesta som tar självmord bär på en psykisk sjukdom. Så om du skriver att de som tar självmord är fyllda av onda andar så får du faktiskt skriva att alla som är sjuka och dör är fyllda av onda andar. Psykiska sjukdomar känner jag väl till och blir inte glad när människor inte förstår att det är sjukdomar som inte går att påverka med viljan eller Guds kärlek. Bara för att en person tror på Gud kan den dö i cancer. De kan inte heller alltid påverka sin död

skriven
3 amanda

"Bakom alla självmord är det andemakter.

Bakom många olika typer utav brottslighet.. pedofilism, stöld, droger.. osv."



Menar du detta på fullaste allvar? Kan du förklara vad du har för belägg att det förhåller sig så? Du har alltid lätta och enkla förklaringar på hur saker och ting förhåller sig i livet. Du försöker alltid använda bibeltexter för att förklara dina svarta eller vita tankar och du missar jämt gråskalorna som livet faktiskt består av. Min uppfattning är att du försöker att ta allt ansvar kring dina handlingar från dig själv och tillskriva det till antingen gud eller andemakter. Är det inte ansträngande att inte ha någon egen kontroll på livet?



Hur tror du din förklaring att onda makter och synd styr de pedofiler som sexuellt förgriper sig på barn (vid incest, pedofili inom familjen, räknas ungdomar som barn upp till 18 år) tas emot av det oskyldiga offret? Anhöriga till offret? Tror du verkligen på det själv? Din förklaring är återigen ett sätt att ta bort allt ansvar från den som faktiskt utför den sjuka, äckliga och kränkande handlingen. Alla människor har makt att styra över sitt liv och sina handlingar och måste ta ansvar över det dom gör. Att, så som du, ha förklaringar som att andemakter och guds vilja styr människors liv känns enbart världsfrånvänt och psykotiskt.



Att vara religiös för mig är att vara god! Att ta vara på det liv vi fötts till! Att göra goda gärningar som jag som människa själv styr över! Det handlar inte om att sitt ner och invänta guds vilja eller bli mer varse om andemakter i min vardag för att kunna förstå när jag utsetts för det. Sist men inte minst så handlar det inte om att frukta gud.



Vad var det som gick snett för dig?

skriven
5 Johanna.M

@Amanda..Alla har vi ansvar över vad vi gör, självklart. En person som väljer att göra sexuellt angrepp mot ett barn har VALT att öppna dörren för andemakter. Gud har aldrig skapat en person till pedofil. Det är något som kommer utifrån, som personen accepterar, den kommer in och stannar där tills den blir utkörd av Jesus-kraft. Då har inte personen längre övernaturliga dragningar till barn när denne är fri.



@Maria Jag tror att mycket är influerat utav andemakter, men inte alla sjukdomar. Gud gjorde en person i bibeln blind för att den skulle vara till vittnesbörd för flera när Jesus kommit och helat denne. Gud kan tillåta oss sjukdomar när vår tid på jorden är över, och vi ska komma hem. .. Naturlagen, som Gud också satte, är också orsaken till vissa sjukdomar. Jag tror INTE att en person är besatt för att den är förkyld eller har en allergi.

skriven
2 Johanna.M

Sara din tro grundar sig inte på Guds ord. Så det är klart att du inte kan hålla med. Jag tror på 1 Gud och man kommer till Honom endast genom att tro och följa Jesus. Allt som för oss längre ifrån Gud är synd. Andemakter finns överallt, dom försöker dra speciellt troende människor bort från den smala vägen. Psykiska sjukdomar är ofta andliga, och andemakter kan också påverka till fysiska sjukdomar. Jesus drev ut en epilepsi-ande från ett barn en gång.. Jag menar inte att varje sjukdom är en andemakt, men vi människor kan ha öppna dörrar in i oss till att bli influerade utav andemakter. Hos Gud finns lycka, glädje, kärlek, hopp... Även kristna kan vara tröttna på livet och vilja göra slut på den, men att verkligen göra det är inte Guds vilja och då HAR man öppnat dörrar för andemakter.

skriven
4 Maria

Jesus sa i Mattheus 5:21-22 & “You have heard that it was said to the people long ago, ‘You shall not murder,[a] and anyone who murders will be subject to judgment.’ But I tell you that anyone who is angry with a brother or sister will be subject to judgment" 27 “You have heard that it was said, ‘You shall not commit adultery. But I tell you that anyone who looks at a woman lustfully has already committed adultery with her in his heart."..detta innebär att Gud's standard är betydligt mycket högre än världens och det handlar inte om vad vi tycker eller hur vi vill tolka Gud..sanningen är sanningen vare sig man gillar det eller ej.



Människor styrs av andar och antingen har man mörka andar (demoner, evil spirits) eller den heliga anden (Gud's ande) som styr en, det finns ingen grå zon. En person som styrs av den heliga anden kan man se på dess frukt, hur personen utstrålar frid och Gud's närvaro, lever sitt liv på alla plan, behandlar andra människor osv osv men är man överskuggad av demoner så kan även detta vara svårt att se eftersom vi har en tendens att dömma människor till deras yttre.

Alla typer av sjukdomar är demoner, detta stärks i bibeln av att i Jesus finns ingen sjukdom och ingen rädsla. Därför kan människor bli mirakulöst helade därför den demonen som skapade sjukdomen har lämnat deras kropp, MEN man ska inte ge sig in i spirituell krigsföring om man inte vet man vad gör och om man inte är stark nog i sin ande därför som Jesus sa så när en demon kastas ut så kommer den tillbaka med 7 till! Så, det är viktigt att en person har bekänt sina synder till Gud INNAN man kastar ut demoner och ännu bättre om man också fastar innan (självklart i kombination med bekännande av synder.) Anledningen till att det är så viktigt är för att finns det en laglig rätt för en demon att bo i dig som skapas pga synd så måste vi givetvis ta bort den rätten så att när demonen kastas ut så har han ingen möjlighet att komma tillbaka..förutsatt att du inte begår den synden igen, vilken händer ibland speciellt i början av en kristna liv, men då bekänner vi helt enkelt igen och ger inte upp. Satan är en förstörare MEN Jesus är MYCKET större och INGEN demon kan stå emot Gud's kraft, men de gör allt för att du inte ska förstå vilken makt du som kristen har därför det innebär att hans rike blir krossat. Kom ihåg att vi brottas inte med mänskliga krafter, vi brottas med andliga krafter. Jesus sa "det som är omöjligt för människan är möjligt för Gud", det är en befrielse att lägga sitt liv i Gud's händer därför vi människor har ingen kontroll vare sig vi vill tro det eller ej. Med tro i Jesus så kommer automatiskt ens handlingar att efterlikna hans, men vi kan inte fejka tro för Gud ser till våra hjärtan INTE våra handlingar.

Gud välsigna er alla och må Jesus blod flöda i er och fylla er med frid, kärlek och förståelse av Gud's rike och kärlek! Må den heliga anden fylla er!



Kom ihåg, Jesus korsfästes inte för att han var omtyckt för sina ord..han korsfästes för att människor blev förnärmade av att höra hur fel dom gjort och gör och i stället för att ödmjuka sig och lyssna och följa så tog stoltheten över. MEN Gud är oss nådiga, låt den där skammen som satan sätter i dig läggas åt sidan för Gud älskar dig trots dina synder, han vill att du ska leva frid i hans kärlek men hur ska vi nå hans kärlek om vi inte vill lyssna...jag säger inte att det är lätt men det är ett beslut..be Jesus att fylla dig med förståelsen, sök honom och han ska visa dig vägen, han kommer ta dig igenom ditt hjärta och visa dig vad som gått fel INTE för att dömma dig eller göra dig skamsen MEN för att du ska förstå varför det du gjort är en synd så att du kan bekänna den och han kan befria dig från den. För tänk dig själv, om du inte förstår varför det du gjort är en synd du kommer du med säkerhet fortsätta begå de synderna men om du förstår så är chansen väldigt stor att du inte gör om det igen.



Om du vill lära dig mer om andlig krigsföring kan du läsa på bl.a. www.demonbuster.com eller googla, men i stort sett all info är på engelska då vi i Sverige är väldigt okunniga inom detta område så sök på t.ex. spiritual warfare.

skriven
Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: